Remek ital mindkettő, de többnyire a legegyszerűbb módon fogyasztjuk őket, így sokszor problémát jelent egy színvonalasabb kávézóban vagy étteremben, hogy mit is rejt a név?
Íme néhány kávés finomság:
Angol mokka: 1 dupla kávé, 1 tojás sárgája, 1 kiskanál cukor
Mézes kávé: 1 dupla kávé, 1 kanál virágméz
Tejszínes mokka: 1 dupla kávé, 1 kiskanál kakaó, 1 kiskanál cukor, 1/2 dl tejszín
Kávéflip: 1 dupla kávé, 1 egész tojás, 1/2 dl tejszín, cukor ízlés szerint
Melange: 1 dupla kávé, 1 kiskanál, 1/2 dl felgőzölt tej
Pharisäer :– kávé rummal és tejszínnel
Ír kávé: (Irish coffee) – erősebb kávé whiskyvel
Frappé: (Café frappé) – hideg, habosított, instant kávé, amihez jégkockákat adnak
Kedvencünk az Afrikai kávé:
A sűrített tejet, csokoládélikőrt és kávét egy shakerben alaposan összerázzuk, majd egy jégkockával töltött old fashioned pohárba töltjük.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Természetesen a teaimádókra is gondulunk. Íme egy olyan recept,amit mindenkinek meg kell kóstolnia!Aki eddig nem szerette a teát, ettől a csészétől fogva megváltozik a véleménye,ezt garantáljuk!
Jeges tea vaníliával - Hozzávalók 2 pohárhoz:
A vizet közvetlenül forrásig melegítjük, majd beletesszük a teát és öt percig hagyjuk ázni.
A vaníliarudat hosszában ketté vágjuk és egy kancsóba tesszük.
A teát a vaníliarudakra szűrjük és hozzáadjuk a cukrot, alaposan összekeverjük, majd hagyjuk lassan kihűlni.
Az italt jégkockával teli longdrinkes pohárban szervírozzuk
--------------------------------------------------------------------------------------------